***

Колесник Ян
Буває так, що на любов хворіють люди

Тривожні симптоми, прогнози невтішні

Серед давлячих стін, наче в замкненій клітці

Думки про минуле, ще гірш від отрути

Однієї краплини забракло вітрилам

Щоб встигнути щастя на дотик відчути

Хоч більш не злетіти, поламані крила

Та ніяк, не вдається забути

Яскраві ті очі, що сняться щоночі

В полон яким, здавшись без бою

Поранене серце не здатне, й не хоче

Відмовитися від любові