Ангелът и Литатру

Величка Николова -Литатру 1
Умират уморени мисли.
Как да допиша тоз куплет,
като и музите лъчисти
не ми подсказват нито ред.
Дори моливът ми се счупи.
Поне листът да беше чист.
Пак тъжен спомен ме захлупи…
Засвири тъжно нейде Лист.
Все ми е тъжно, пусто, тъжно!
Без музи е минорно в мен.
Дочул от някъде тъгата,
тъгува с мене и Шопен.
Настана утро и в гората
запяха славеи в дует…
Донесоха ми на крилата
един цял Ангел – стихоплет!