***

Станислав Калиниченко
Розгублений дивуєшся покірно:
- Куди веде нас, той слов’янський рід?!
Віки служили вірі божій  вірно,   
Не творячи, таких великих бід.

Тепер нас вчать,  хоч тут не до науки,
Ось-ось урветься в кожного  терпець.
Не знаймо ми, що треба брати в руки?
Чи ніж,  чи кулемет, чи олівець?