У неj сльози - близько до очей

Миклош Форма
У неї сльози – близько до очей.
Одразу заблищать – лиш дай підставу.
У неї сльози щирі, не забава,
і просто так сльоза не потече.

Але вона не каже світу сліз.
І прагне сліз нікому не казати.
Хоча сльоза чимало б розказати
могла: чом серце – вверх, а сльози – вниз...

Сльоза завжди дрижить на тій межі,
де щире слово вже не має сили...
Сльозою в бога щастя попросила:
у неї сльози – близько до душі...