Я хочу познайомитись з поетом

Миклош Форма
Я хочу познайомитись з поетом,
якому стільки ж років, як мені,
він пише, як і я, без трафаретів.
Він пише наяву і уві сні.

Він хоче правди, як і я, у віршах.
Він пише тільки те, що захотів.
Він, як і я, неправди не напише
у слові, у любові, у житті.

Він має, як і я, життєвий досвід.
Пізнав, як я, і щастя, і біду.
Як я, він прагне жити гідно, просто.
І, може, я його колись знайду,

зустріну, мовчки зазирну у вічі,
і не спитає він: «Чому мовчиш?»
Без слів підемо геть: писати, двічі,
оцей, один на двох, – про зустріч – вірш...