Брезичка и косче

Величка Николова -Литатру 1
Брезичката, изпъчила снага
се перчи с парцалива бяла риза,
а малък кос с разчорлени пера
се мъчи от гнездото да излиза.

Със новите си мекички листа,
брезата с топла нежност го издърпа.
От благодарност косчето запя
и мартеничка на дървото върза.

Литатру
20.10.2017 г.
12:10