Папагал и куче

Величка Николова -Литатру 1
Папагалът във къщи живее
и по цял ден на стол се люлее.
Семки клюца и люспи разхвърля.
Всеки ден със кутрето се дърля.

Вряка, кряка! Командва ни всички.
И навсякъде хвърля трохички.

Той е палав и никак не слуша.
Много често се къпе под душа.
А когато тъмата се спусне -
той обича кутрето да гушне!