Иван богун -гл 10 окончание

Гюнтер Глок
ОТ АВТОРА:
Покуда Богун -лежал без сил,
С поляками- мир Богдан заключил.
И те и другие, все понимали,
И этому миру, не доверяли!

Месяц, стояла сметь за плечами,
Выжил казак- спасибо Оксане!
К зиме уже полностью, на ноги встал.
Как прежде силен- смел и удал!

Хмель в Чигирине- в усадьбе сидит,
Старшинам своим, так говорит.

ХМЕЛЬНИЦКИЙ:
Скоро, різдво ми будем справляти,
На весіллі Богуна! Всі будьмо гуляти.

Нечай з козаками- стоїть на границі.
Можна панове, і повеселиться!
На дворі зима- ляхи проклятi,
Наврядчи у зимку- підуть воювати!

ОТ АВТОРА:
Богун сьездил в гости, к Даниле Нечаю:

БОГУН:
„Здоров будь Полковнику! Чим, пригощаешь?



НЕЧАЙ:
Iване Богун! Тебе радий я бачить
Ну як ти? Горілку- вже можешь пиячить?!

„Ти обережніше тут-будь Данило!
Ляхи, збирають усі свої сили.
Тих що ми били- повернулись з неволі,
З ними ми знову- зустрінемось в полі!

Слухай Данило- у лісі за Бугом,
Зібрали багато- кінних хоругов!
Старий Калиновський! Там всім заправляе.
От звідти на нас- я удару чекаю!”

ОТ АВТОРА:
Три дня гостил, Богун у Нечая.
Совместный план действий, они намечали.
Затем на прощание- крепко обнялись,
Не знали друзья- что навеки прощались!

    продолжение следует...