България мила

Величка Николова -Литатру 1
Муза:
"Вечером синим, вечером лунньйм... "
Есенин

България мила

Красиво утро. Лято пристигна.
Младост отмина, зрялост намигна.

А по полята растат житата.
Небе - синее, морето пее.

В селища родни живот - царува,
в България мила, добро добрува!

Литатру