Так люблю тебе пестити-щойно написаним вiршем

Миклош Форма
Так люблю тебе пестити – щойно написаним віршем...
Віршем – щойно утвореним, вистражданим та простим.
Ти повинна вловити, сприймати його у небаченій тиші,
щоби кожнеє слово відчула, мов дотики, ти.

Я візьму тебе віршем – під пристрасті щемну оруду,
щоби ти пригадала кохання – до стану нестям.
Я скажу тобі все, та соромитись вірша не буду:
хто соромиться вірша – той просто не любить життя.

Ти пізнаєш мене в кожній римі, у кожному слові.
Всі слова ти вже знаєш, та я їх скажу, як ніхто...
Ти залишиш у пам'яті вірш: вірші – краще любові,
бо любові – минають, а вірш – в щастя вічний квиток...