Д стлик ши и

Рахим Карим
Дўстликни авайланг, азиз одамлар,
Дўстликда ;ўймангиз хавфли ;адамлар.
Дўстлик му;аббатдай ноёб бир туй;у,
Юраги софларга берилган гав;ар.

Дўстликдан заррача кутмангиз манфаат,
Дўстликнинг ;онуни ишончдир абад,
Дўстликка ;еч ма;ал ;илманг хиёнат,
Дўстлик кечирмайди буни тоабад.

На;орот:

Биз дўстлик ;а;ида ;ўши; айтамиз,
;ўши;;а ;албимиз ;ўшиб айтамиз.
Денгиздай ;ир;о;дан тошиб айтамиз,
Булбулдай буто;да жўшиб айтамиз.

Дўстлик атиргулдай нозик бир хил;ат,
Ме;р ;уйиб турсанг гуллайди фа;ат.
Дўстлик ;ил кўприкдир – осон узилгай,
Устида ўтмо;-чун даркор диёнат!

У кўнгил истаги, гўзал фазилат,
Унинг чин душмани - уруш, жа;олат.
Чин дўстга эришгай а;ли саломат,
Энг ёмон кўргани - ранжу маломат!

Дўстлик Олло; берган буюк мукофот,
Дўстликнинг ватани асли самовот.
Дўстликка ;ар куни айтгин саловот,
У – поклик белгиси, асра, одамзот!

Дўстлик йў; маконда йў;дир саодат,
;аётинг жанжалдан бўлар иборат.
Дўстликнинг шаънини ;илма ;а;орат,
Дўстлик бор экан-ки, тирик бу Хил;ат!