Дощi не потребують порiвнянь

Миклош Форма
Дощі настільки щирі і прості,
що їх коментувати неможливо.
Достатньо просто слів «гроза» чи «злива»,
і будуть все епітети – пусті.

Дощі не потребують порівнянь.
Дощам потрібні лиш земля і небо.
І ще – поет, в якого є потреба
у землю й небо вкласти інь і ян...