Не съм на птиците царица, за Лилия Охотницкая

Величка Николова -Литатру 1
Не съм  на птиците царица,
но съм метежна, волна птица.
Обичам да летя над Дунав,
Марица, Искър и Росица,
морето - Черно да преплувам,
със облаците да лудувам,
да се любувам на Уляновск,
във Волга – да се налудувам.
Обичам и да се люлея
на клонче от брезичка – млада,
със лилиите да общувам,
на Лилия да съм отрада!

И после да си се завърна
в България при: мъж, дечица...
На люлка с тях да се люлея
и руски песни да им пея.
Да им попея за брезите,
за степите и за ловците,
за кучетата Лайки - мощни
и за красиви "Бели нощи"...
А аз - като сестра на птици,
разбрала руските душици -
във спомените да се гушна,
в гнездото родно да се мушна!



Посветено на Лилия Охотницкая!
от Литатру
http://www.stihi.ru/2019/08/22/3568 - Второ посвещение!