Уточнення...

Леонид Подолянский
  "Разом ми боролись з фашизмом
І з нацизмом - фашизм він теж..., -
Каже Віктор Насті, - Вітчизнам
Поріднитись слід, авжеж...

Як то гарно - як ми дружили,
Як ДРУГ ДРУГУ допомагали,
Як Героїв славних ростили,
Скільки Розвитку в Світі дали!

Переверзєва і Гаврилов...,
А од нас Попович, Гіталов...
"Москалів" по-братськи любили,
Й нас "хохлів" братерськи кохали...".

  Уточнила Настя "гутарку":
"Всі ж ми рУси - одна в нас Путь -
Зупинить, забути слід сварку,
Руки дрУгу друг протягнуть.

І зріднятися ми не мусим:
Рідні ж здавна - пішли з РусІ!
Хочеш, я перечислю РУсі,
Що із Київської усі.

РУсі: Суздальськая, Московська,
Новгородська, Русь Підкарпатська,
Русь МалА, Русь БІла, хоч "хтось там"
Є, що слова "малА" бояться.

Та "Краса - композитор "низька",
І Гагарін "зростом - не дуже"...
Що ж боятися - ціла низка
"Невисоких" Героїв, друже.

Не в земель обширності справа -
Що там розмір плаща й калошів... -
Є театр великий, є мАлий,
Та спектаклі обох хороші.

Білоруси є і русини,
Росіяни й мовами різні
Ми, "хохли, Вкраїна ж єдина,
І ЗВУЧАТЬ на двох мовах ПІсні.

Що повсюди в Світі лунають
Так змістовно, ідейно, файно!
Всіх людей на Землі єднають
З усіма нас здружують славно.

...Хоч вкраїнська в рабстві родилась -
Гніт прогнали, слава Богдану!.. -
І з звучаннями мови зжились -
Так бувало... - рідною стала.

І тепер критерієм грає:
Крим, Донбас, Полісся... - усюди:
Де вкраїнська мова лунає,
Там земля України і люди.

Руси ми! РіднЯ нам слов'яни
Й всі народи - Планета нам Мати,
Та у першу чергу: між нами
Слід Братерську спайку тримати!".