Любовь сгорает

Надежда Рубан
Любов згорає.

Гонить, гонить вітер хмари,
Десь за гори, за дубрави,
Десь за кручі. . .
Хороводять дні липневі,
На Івана, на купали,
Святкові ночі.

Ходять, ходять хлопці разом,
До дівчат за перелазом,
І кохають. ..
Розплітають дівчатам коси,
І купають літо в росах,
І залишають.

Дівчата потім плачуть гірко,
Ніч регоче звінко, звінко,
Ніч палає. ..
Потім інших вже кохають,
Липень вереснем міняють,
Любов згорає.

Догорає сонце в літі,
Ніч малює у зеніті,
Розлуку пише. ..
Гонить, гонить вітер хмари,
Десь за гори, за дубрави,
Правда лишень. . .

Автор; Н. П. Рубан.