Средина лета

Татьяна Лисненко
А день уже, як гілочка, всихає,
Хоча іще й півлітечка нема.
Комусь десь осінь крилами махає,
Крізь ночі йде лугами, крадькома.

На сонці вигорає колір  літа,
І відцвілась півонія в саду,
Не шлють фіалки  проліскам привіту,
Лиш видно гроз велику чередУ.

Линяє літа хустка кольорова,
Димить туман над річкою вночі,
І вибрита трава в старій діброві,
Печалі стрічка висне на плечі…

Промчить і літо конями гнідими,
Бач, хвиськають дощі, мов батоги…
І ми з тобою вже не молодими
Знову зайдемо в зиму, у сніги.

Й нехай мороз лягає нам на скроні,
Нехай завія  навколо  кружля, -
Ми двох в кохання дивному полоні
Чекати будем в небі журавля…

Сьогодні ж літо скапує  хрещате,
У сині очі липня  загляда…
Життя, здається, тільки лиш почате,
Але за обрій сонце вже  сіда…