Боюсь

Татьяна Лисненко
Боюсь: відійде тепле літо,
Й красу з собою забере…
Й земля, що літеплом зігріта,
Кущі в багрянець убере.

Що  відцвітуть медово квіти,
І лист із дерева впаде..,
Замовкнуть скрипки і трембіти,
І стежка в осінь поведе.

А там – холодний сум, печалі,
Дощів холодних курявА…
І на осінньому причалі –
Чиїсь не сказні слова…

Хай буде літо, тільки літо,
Воно мені не набрида!
Й мені б теплом не відболіти,
Хоч осінь в душу загляда…