Минувшие года

Матрёна Донченко -Дидок
Я часто згадую дитинства мить
І те щемливе відчуття,
Яке не покидає із роками
Хоч як не намагаюсь я  забуть те почуття.

І як мені хотілося хоч у вісні,
Хоч раз побачить свого татка.
Щоб пригорнули мене його руки,
Але було для мене те лиш муки.

Бо не пізнала ласки я його
Та і не бачила його ні разу.
І не відчула радості дитинства я свого
Лиш  на війну я маю ту образу.

І хоч давно роки ті вже минули
Та біль у серці все ніяк не затихає.
Дай Боже аби наші діти і онуки
Ніколи того болю не зазнали