Лiто, пiвень спiвае, горла...

Ирина Боговина
            ***
Літо, півень співає, горла
Про чудовий прогноз на погоду,
Про мак-квітку встає що зі сходу,
Рожевіє в полях край села...

Той співає, радіє щомить
Про зелені садки та городи,
Про струмок, що в ярочку біжить,
Травам, лісу несе прохолоду...

Півень красень-поглянь лиш на пір"я,
На червоний в зубцях гребінець,
Походжа, мов жених на весіллі,
Шпори гострі, дзьоб-хай тобі грець!...

Сіють літні, врожайні дощі,
Зеленіють жита колосисті,
Наче хащі в малині- кущі,
Вишеньки, мов дівчата, в намисті...

Літо, півень в городах співа,
Про чудовий день,ясну погоду,
Про красу літа в квітах,їх вроду,
І моя знов душа ожива...

         ***