Гнездата

Величка Николова -Литатру 1
Любовта -
смени се с омраза
след двубоя на душите блудни!

Глупостта
потъпка радостта ни
и довлече само болки трудни.

Дъбове -
изскубаха листата,
но… запазиха гнездата чудни!