Жизнь, ты без подвига проходишь. И. Е. Коваленко

Ольга Кайдалова
"Життя проходить безподійно..."

Життя проходить безподійно,
Течуть марудні, сірі дні.
Так заметільно, сніговійно,
Що ліпше згинути мені.

Та плинуть спогади настійно,
Екраном світять на стіні.
Там все подвійно і потрійно,
Я знову лицар на коні.

Я пов’язав на руку хустку,
На ворогів накинувсь хутко –
За погляд твій, за усміх твій.

Нерушна башта кришталева,
Ти в ній всевладна королева.
Для мене присуд – вічний бій.
----------------------------------
«Жизнь, ты без подвига проходишь» И.Е.Коваленко

Жизнь, ты без подвига проходишь,
Все дни проходят в мешкотне.
Опять метель с небес ты сводишь –
В метелях лучше сгинуть мне.

Воспоминанья в душу вводишь –
Экраном светят на стене.
И ты вдвоём, втроём приходишь;
Я снова – рыцарь на коне.

На руку повязав платочек,
Врага я атакую точно –
За взгляд, за смех любимый твой.

Не дрогнет башня из кристалла,
И ты в ней королевой стала.
Мой приговор – мой вечный бой.

(22-23.06.2018)