Уставала сонейка

Серый Палешук
Уставала сонейка
Уставала ясная
Трауки падымалися
Кветки распускалися вабныя
Уставала дзиучына
Воласы расчэсвала
Вадой умывалася
З сонцам павиталася ласкава
Ты свяци нам сонейка
Асвяци дарожаньку
Миламу – любимаму
Каб хутчэй варочауся издаля