Живот

Росен Русев
ЖИВОТ
Автор: Р. Русев

Край мен непознати лица,
сигурно непознат съм и аз.
Наоколо момчета и момичета,
смеят се и се обичат,
но си тръгват с надежди по двама.
А аз пътувам сам
от перона на моята гара
и релсите водят на север,
но все още пътувам...
До къде? До кога...
Пътят е дълъг,
но животът е наш,
ще го сбъднем Земя!
Кога и къде,
помня всичко и теб,
и птичите полети,
и синьо небе.
Ти моя Земя ще ме чакаш,
защото за мен си една
и в тебе аз вярвам,
както аз вярвам в момичето,
което толкова много обичам.
До къде... До кога...
Пожелавам си щастие...