Yaradana yalvariw...

Листат Гянджинский
O qeder qiymetsiz,deyeri olmayan dunya malina satdilar ki meni,
yaradiliwimdan,yaranmagimdan,dinimden imanimdan utandim,ay Allah.
Derdim daglarida erider,derd yukumu deve karvani cekib aparmaz,
verdiyin talehe gulum yoxsa agliyim,ozumu gunahkar bilim,yoxsa seni???

Merhemetine,Simana o qeder awiqem ki Sene,gozum gormez Senden qeyrisini,
bagiwla gunaylarimi,ey Ucalar Ucasi,bagiwla agilsiz,gunaykar bendeni.
Senin qezebinden merhemetine sigindim,ey Merhemetlilerin Merhemetlisi,
meni kimseye mohtac etme Ozunden qeyrisine,ewit qelbimin feryadini...