Я був у Храмi... Храм спiвав молитву

Миклош Форма
                М.

Я був у Храмі – Храм співав молитву
на всі можливі людські голоси.
Я благодать найвищу зміг відпити
і у душі відчути мить сльози...

Я був – лише краплинка, більш нічого,
та і без мене ціле не бува...
І знов, і знов мій Храм співав про Бога,
весь Храм до нього знісся, як співав.

А промінь так картинно падав зверху
на жінку, що молилась в щем долонь...
І я подумав: не існує смерті,
а є лиш Храм і молитов вогонь...