Верхавiна!

Славик Домейка
Верхавіны край-Пэрліна Карпат!
Кожны з жыхароу мне сястра і брат
Мудрасці дадай,сэрцы паяднай
Чарадзейны кут-Верхавіны край!
               Прыпеў*
(Так было раней,ад спрадвечных дзён
Колеры нябёс,чалавечы плён
Сэрцанька зайграй,сонейка ўстае!
Чорны Черемош грае і пяе!)

Хай краса Карпат кветкаю цвіце
Зорачкай блісціць,птушкаю ляціць
Дабрату!Любоў!Ў душах засявай
Край гірскіх сядзіб,закаханы край!
                (прыпеў)*
Зберагчы Зямлю!Захаваць яе!
Чорны Черемош грае і пяе!
Кожны твой куток сэрцу дарагі
Чорны Черемош крылы-берагі!

Верхавіны край,пэрліна Карпат!
Чысціню шануй і квітней як сад!
                (прыпеў)*