Герти сёзню

Адилгерей Минатуллаев
Татли тилинг, балдай сёзлю ялгъанынг,
Бюлбюл къушдай чарнай сени аргъанынг.
Айланч болуп адашдыргъан такъсырны,
Тил учуна ябушгъанму татлиси?

Гёзлериме герти сёзню къутармай,
Маънасы ёкъ аралыкъны къутгъарма.
Шунча йыллар ёл сайлапбыз узатма,
Ялгъан айтып юрегимни бузлатма.

Гьиллалыкъны гёзлерингден сёндюрюп,
Чарс тюслени нюр сепгендей гюйдюрюп.
Сююв гьисни ялынлары дескагьлы,
Шавлаласын яшав къурма иштагьлы.