Ти, яка не хотiла любити нiкого нiколи

Миклош Форма
Ти, яка не хотіла любити нікого ніколи
і позаздрила всім, хто з любов'ю зустрівся на мить,
ти, яка запустила життя по холодному колу,
де немає любові і серце тому не болить,

не засуджуй закоханих і не засуджуй коханих,
не дивися із осудом подругам в очі сумні,
бо для тебе любов – це чуже, незнайоме, незнане,
і кохання ні разу не бачила ти уві сні.

Не суди, та не будеш судимою – вічно і просто,
а прожити вдається далеко не кожному так.
Не кохай, та не будеш кохана – суворая проза,
і, хоча не біблейська, та істинна, зла і проста.