Имом ва соат

Рахим Карим
Одамнинг тили ёмон,
Тилидан дили ёмон.
;илмайди жўн ибодат,
;илар ранжу маломат.

Одамзот тили илон,
Ўлтирур за;ри билан.
Инсон умри омонат,
Тугайди етса соат...

Еткизмо; мумкин шикаст,
;атто ;ўлдаги соат!
Зўр келганда адоват,
Дарз кетгайдир адолат...

Керак бўлса бў;иб шарт,
Ўлдиради ;ўл соат...