В хвилях роздумiв зранку не спалось...

Ирина Боговина
             ***
В хвилях роздумів зранку не спалось,
Світлом вікна лищали напроти,
Ластівки наперейми ганялись,
Горобці сперечались на дроті...

І таке все зелене та свіже,
Ніби тут не гуляла війна,
Ніби смерті немає вже більше
І розбитих дворів без майна...

Відійшли вже й автобуси перші,
Мій суса подався кудись
В Україну, щоб клянчити пенсій,
Заробив яку в шахті колись...

Сонце квіткою в небо здіймалось,
Піднялося вже вище дахів,
Виснув лемент в повітрі і галас,
З Днем Росії вітали птахи!..

В інтернеті надовго засяду,
Той з"єднає рідню до рідні,
Моє серце затьохкає радо...
Бо в Росії частина сім"ї...

          ***