Запам, ятаю все i всiх

Миклош Форма
Запам'ятаю все і всіх,
і хай мене не пам'ятають.
Хороших друзів. Добрий сміх.
Все світле пам'ять повертає.

І перші літери мої,
яким бабуся Галя вчила.
І перше слово, і її
щасливі, теплі очі милі.

Чукотку... Самарканд... Мій Львів...
Бабусю Ганну у Карпатах...
І вірші – як уривки снів,
які я встиг запам'ятати...