Скажи-но, браття

Александр Бирзула
Скажи-но, браття,... життя настало,
Скажи-но, браття, чому біда,
Скажи мені, та як же стало,
Що я один,... вона одна.

Скажить мені, чому средь люду
Чому шукаю ії я очі,
Та в дзеркалах лишень осуда,
Або відлуння біди пророчі.

Скажіть но браття, як то  вийшло
Чому загублені сліди.
Чому злітає квіття з вишні
Чом мовчимо і я і ти.

Скажи мені, де тая осінь,
Коли опаде листя в лісі,
Чому міняем весну в просінь,
Чому у нас не чути пісню.

Ти вже забула, що співала
Та говорила навесні.
Або ще тОді ти не знала
Навіщо ж клялася мені.

Скажи-но, браття,... життя настало,
Скажи-но, браття, чому біда,
Скажи мені та як же стало,