Хiба обличчя прикрашають слiзьми?

Миклош Форма
Хіба обличчя прикрашають слізьми?
Ніколи не сприйму таких прикрас.
І ті, хто сльози, мов окрасу, візьмуть,
для мене зникнуть з обрію ураз.

Я сліз побачив у житті чимало.
Я бачив навіть мить кривавих сліз.
І як крізь сльози люди гімн співали.
Як сльози душать праведную злість.

І я сльозам удаваним не вірю.
Не вірю тим, хто плаче гарно так.
Сльозам нещирим маю свою міру:
удавана сльоза – обману знак.