Диалог Фрица с лярвой

Инна Разумовская
Немного предыстории:
"Friedrich (Frederick) Salomon Perls (July 8, 1893 – March 14, 1970), better known as Fritz Perls, was a noted German-born psychiatrist and psychotherapist. Perls coined the term 'Gestalt therapy' to identify the form of psychotherapy that he developed with his wife, Laura Perls, in the 1940s and 1950s <...> In 1930 Fritz Perls married Laura Perls <...> During this period Fritz Perls wrote his first book, Ego, Hunger, and Aggression <...>. Laura Perls wrote two chapters of the book, although when it was re-published in the United States she was not given any recognition for her work <...> In 1960 Fritz Perls left Laura Perls behind in Manhattan and moved to Los Angeles, where he practiced in conjunction with Jim Simkin". (Wikipedia)


Фриц: чем ты питаешься?

Лярва: питаюсь я молитвой и шорохом
бумаги из-под твоей руки.

Фриц: but You are You, and I am I!

Лярва: …а на десерт словами. Cмотри: ты говоришь со мной, как будто с человеком.

Фриц: If not, it can't be helped...

Лярва: А я не лярва, я Лаура, я призрак, образ, дух.
Я первая, оставленная первой…
тогда,
в Манхэттене. Ты веришь
в переселенье душ?

Фриц: открой мои труды – ты точно лярва. А также курва, стерва и ты.ды.

Лярва: труды… о, да, вкуснее, чем плоды бывают только сны твои и думы.

Фриц: I do my thing!

Лярва: but I do mine - питаюсь тут и там.
Убей меня - не знать тебе гештальта, не написать трудов.
Послушай, не дури -
Я съем тебя тихонько изнутри.
Запомни: я вернулась, я ЛаУра.

10.6.18