Шала

Юсиф Саркаров Кудратович
Шала тхуз, шалу хьанва.
Юкьван  к1араб, далу ханва.
Шумуд сефер гаф йиганва               
Хъидач лугьуз,  мад зун фенва

Чара авач, гъава къанва.               
Галай папар артмиш хьанва.
Векьер тхуз мус атанва.
Загьмет къачун сив кьуранва.

Туп ягъай хьиз векь ац1анва.
Далуд юхъваз гъекь атанва.
Жува-жуваз азар  ганва.
Кьилин кIараб лап  чк1анва

Къуьнзихдив еб калк1ай шала.
Ахъая зун, диде ала.
Векь эхц1игна жеда к1вала.
Регъуья заз, чан яр, къала.

Элкъвена зун ярди вилик.
Ац1укъна зун шалад к1аник.
Акуна еб галк1ай чилик.
Гъа инайни бахт авач заз