***

Юсиф Саркаров Кудратович
Са кулални акъвазна зун.
Лезги кьуьлер кавудиз.
Дустарини ягъиз капар.    
Чун мейдандал акъудиз.

Чахур авай к1ет1е вилик.
Лезги сумаг вена чилик.
Югъ агатна мич1ивилик.
Лезги майдан и шадвилик.

Тар ягъана далдам гатаз.   
Тапанчини капур кутаз.
Ашукъдини мани ц1уваз.
Машгъур тир къуль дуньяд аваз.

Дагъда, багъда шад тир ванер.
К1вачиг хана куьли къванер.
Хуьре туна суьрнед сесер.
Лезги кьуьлер дуьняда чк1ана.

Дагъустандин зурба миллет.         .
Лезги ватан  я чи девлет.
Дуньядани машгъур къимет.
Лезгинка я, яргъал муьгьлет.