Я Шарвили, Шарвили, Шарвили

Юсиф Саркаров Кудратович
КIелезхивел зун акьахна
Шарвилидиз эвер гуда.
Хирмандалай нухут кIватIна
КIарас чекмеда ам за куда.

Ял авурлай дагъдин винел
Шарвилидиз   рехь  ачухда
Зун атана куь кимекдиз
Гьазур я зун, на лугьуда.

Гъава атIуз гапурдин  сес.
Зун акахьна   аваз гьевес.
Лезги халкьдин я зун нефес.
Бес тушни зун ватанперес.

Куь виликди ида елкъуьн
Лезги халкьар агуд юхь куьн
Къуьн-къуьневаз садвилелди
Къачун камар шадвилелди.

Лезги халкьар зи тIвар къуна
Пайдах аваз гьиле куь
Дагьустанда вилик ква.
Акьулрин муг кьиле куь.      
 
Зурба халкь я лезги миллет
Дуньяда куьн машгьур я
Абурвилихъ, ава къимет
Алимрин куьн бустан я.