Любовь

Людмила Королева 4
А любовь не признаёт уступок,
пройденных путей не признаёт.
И в следы чужие не наступит,
и к чужим дверям не подойдёт.

Не простит обмана и измены,
с ней - надежды и души полёт.
Да, любовь во взгляде, несомненно,       
сердце же она в свой план берёт.

             ...

Любовта не признава отстъпки,
не повтаря изтрити следи...
Не завива след чуждите стъпки
и не спира пред други врати.

Любовта не прощава и грешки
ражда сила, надежда, искри...
Любовта е в очите човешки,
но сърцето ти в шепи държи.