Знак

Людмила Королева 4
Бежит волна высокая, вскипая,
след оставляя пенный за собой.
И, как молитву шепчет, убегая,
пока ударит новою волной.

Клубятся облака, и тень сомнений
и страхов будет вечно нависать...
Померкнет звёздный свет - придёт мгновенье,
но воссияет дух на небесах.

              ...

               Знак

Надига се водата, не утихва -
след себе си оставя тя следа...
Нашепва в мен душата пак молитва
пред удара на новата вълна…

Кълбят се облаците, неизтрили
съмненията вечни на страха...
В незнаен миг звездите - поглед скрили,
ще заблестят в небето на духа.