Дзесь там на пауднёвым усходзе...

Юрий Боровицкий
***
                Малой радзіме

Дзесь там на паўднёвым усходзе,
Дзе ўгору задраўся асвер,
Дзе дзікія слівы ў гародзе,
А болей – нікога цяпер,

Дзесь там, дзе расстайныя сцежкі
І хаты расстайны абрыс,
Сягоння адны галавешкі
Ды мары, што хіляцца ўніз.

Дзесь там, дзе на поплаве ногі
Палошча каліна ў вадзе,
Даўно засталіся трывогі,
Як сад – у бядзе-лебядзе.

Дзесь там, дзе квітнеюць разлогі,
Дзе бор украінскі шуміць,
Травой зарастаюць дарогі,
І сэрца шчымліва баліць.

Дзе цяглыя сосны гамоняць,
Няма маіх даўніх прыкмет:
Каровы званкамі не звоняць,
Прастыў басаногі мой след.

Дзесь там на паўднёвым усходзе
Задраўся асвер угару.
Стаю сярод сліў у гародзе,
Нібыта з людзьмі гавару…

07. 06. 2018 г.