У вiшнёвым садзе

Воронова Лилия
Па садзе вішнёвым дзяўчына гуляла
Распушчаны косы ўмывала расой
І кожная птушка ёй тут шчабятала
Пра лёс, пра каханне, што збудзецца зноў.

Квiтнеў  майский сад ,  а дзяўчына  гукала
Гукала кахання , а  сад пах -  шанэль .
З галінак вішнёвых  букет сабірала
Вяночкам  уплятала ў белую вэль   .

У дымку вiшнёвую сад апранауся
Дзявочай красою напоўнены быў .
I спелаю вiшняй , духмянай  зъяўляўся
Ён быццам адзенне сваё   замянiў.

Па садзе вішнёвым дзяўчына гуляла
Яна тут  каханне и лёс свой знайшла
Тут шчасце сваё з  асалодай пазнала
І русую косу пад вэль запляла.

Лiлiя Воранава  (Заяц) 06.06.2018