Мамина наука

Анатолий Павленко

Вчила  мудрая  мама  ще  малого  мене:
«Незговірлива  доля  до  землі  часом  гне,

Та  тримайся,  мій  синку,  хай  там  як  не  ляка:
Перевірка  на  міцність  то  у  неї  така.

А  даси  лиш  слабинку – не  уникнуть  біди…».
Тій  науці  буть  вірним  намагаюсь  завжди.

Йду  крізь  всі  перепони  по  життєвим  стежкам,
Не  даю  опуститись  я  ніколи  рукам.

В  вірі  йду:  день  прийдешній  мені  радість  несе.
Бо  як  втрачу  надію – враз  утрачу  усе.