лист одуванчика

Филмор Плэйс
***
утром у ратуши
приподнимает асфальт
лист одуванчика

morning at the town hall
one dandelion leaf
raises the asphalt


***
вечерний звон
лениво шевелятся карпы
в монастырском пруду

evening bells
carps move lazily
in the monastery pond


***
кот на коленях
простые вечерние радости
дачного дня

cat on his lap
simple evening joys
of a country life


***
аромат кофе
светлеет в сумерках
лицо соседки

aroma of coffee
brightens in the twilight
the face of my neighbor


***
чай заварил и сижу
сквозь щели в дверях
светлеет утро

made tea and am sitting
the morning brightens
through the cracks in the doorway


***
утро на реке
лягушка на корточках
у старой лодки

morning on the river
frog squatting
near an old boat