У бясцонцах жыцця

Олег Малашонок
Предисловие:" — Если можно, билет с остановкою в Детстве.
Денег вовсе не жалко. Сколь нужно, скажи ?
Там ромашки да маки от мамы в наследство
Тихо ветер колышет... Мои миражи".- Марина Шадуя Корсак " Билет до детства".

Светлым миражам легкокрылой Марины посвящается...

Я чытаю ваш верш i душой я вяртаюсь у дзяцiнства...
Васьльковыя вочы, праменчыкi - зорачкi дум.
Гэта - позiрк любвi, гэта- свет i праменчык адзiнства,
Гэта - матчын агонь, ачышчаюшчы сэрца ад сум...

Помню неба абшар у яе рэчах абшарно цякучых.
Помню край небасхiла у гаворке матулi жывой.
Помню свет дабрынi у яе ручаньках-капельках жгучых
I анела лучы, што цякут у сэрца сына ракой.

Светлый позiрк вачэй нараджау у сэрцы сына свет- радасць.
Боль душы улятала за дома вялiкi парог.
Песня серца яе нараджала у сэрцы гук- младасць.
Мроi света жыцця узнасiлi у неба, як Бог.

Я глядзеу на яе крышталем музы светлай i яснай.
Адчувау божы мiр у бясконцах паэмы жыцця.
Замiрау нiбы гук мовы звонкай i вельмi прыкраснай,
Адчуваушы палёт, узлятау, вочы зноу закаця.

Дарагая мая, хоть цябе нет на свеце падлунам,
Но пяшчота ладонi iграе гiмн ясных вакон!
Я любоу сахранiу у гуках мовы бажэствена струнай
I агнём перадау успамiн мною прожытых дзён...

Примечание: Светлая память нежной, материнской любви взята из доброты вдохновенного сердца.