Сваха

Виктор Худаков 4
 
Кажуть всі на мене, вправна сваха,
Всіх переженила у селі,
Та чомусь, сама, така невдаха,
Чи немає щастя на землі?
Ще не розгубила свої чари,
Люди бачать вроду молоду,
Та чомусь, я лебедя до пари,
Все ніяк у комусь не знайду.

Можу, я посватати любого,
Та чомусь бояться всі мене,
Може моя врода не від Бога,
Де, ти моє щастячко земне?
Щастя багатьом подарувала
І створила не одну сімю,
На весіллях не своїх співала,
Долю проклинаючи свою.

Кажуть всі, на мене сваха добра
І така розумна голова,
Бо для всіх людей така хоробра,
А для себе, майже не жива.
Я кохання в Господа благаю,
Та молюсь, за щастя не дарма,
Парубка у гості погукаю,
Зацілую, ніби жартома.