Тропоска-водевил

Величка Николова -Литатру 1
Какви очи, какво дете?
За мен ли тука
става дума?
Отдавна
аз не съм дете!
- На двайсет! – вятърът издума.
Погледнеш ли ме
с поглед мил,
ще те жигосам дяволито,
ще предизвикам водевил,
ще те прикоткам на закрито…
А после
само аз си знам
как с поглед да те омагьосам,
а с устните си сладки – с плам –
аз целия ще те тропосам!

В. Богданова Николова – Литатру
България, гр. София
*
  "Две хубави очи...
... страсти и неволи ще хвърлят утре върху тях
булото на срам и грях... "
Автор - Яворов