Для всех на свете...

Людмила Королева 4
Для всех на свете небо - храм исконный...
Пришёл закат мой, августом согрев...
На светлом облаке - как чудный лик иконы,
исполнен света, истину прозрев.

Так наша нежность, чувства и порывы
как-будто в наших собственных руках.
Но скрыт в них свет, божественный и дивный, -
в том сила человека на века.

               ...      

Молитвен дом е всеки миг небето…
Аз в залеза на август път избрах:
лицето на икона - облак светъл,
светът изпълни, истина прозрях…

Днес в дланите ми всичко, всичко има:
любов и нежност, пориви, душа...
Светът божествен в чувствата се крие -
природно силата му прозвуча.