Нiчне Hermann Hesse

Хрестослов
НахОде  і  бУде  щоночи   вистава
Що  плисти  збираю  я  човен  мій  чалий
Вона  ж  до  країн  наднічнИх  повертає
Мій  погляд  крізь  ніч  –  темний  промінь  в  нічого

Чи  вздрію бодай  би  останню  зорю  там
Бо  зовсім  один  в  цьому  морю  нічному
Ось  жінка  вродлива  коханням  полОнена
ТемнОти  гортає  тремтливо  долонями

А  того  хто  вчора  мені  ще  був  прИятель
Вже  темної  хвилі  знайшов   темний   зсув
Як  мама  мене  не   впізнавши  при  собі
Ім’я  мені   шепче  з  глибокого  сну

1983