ТИК СИН ГЕНЭ

Рябина Хат
Син генэ бэгьрем якты доньяда
Йорэк эрерлек ярата белэсен
Карангы тондэ йолдыздан якты
Синен куз нурын, шуны белэмсен.

Син генэ шулай кочаклап , назлап
Тыным беткэнче убэ аласын
Яратам, диеп шашып, пышылдап
Минем йорэккэ тозак корасын.

Кочле кулларын мине назлыйлар
Шушы бэхеттэн килэ жылыйсым
Зэнгэр куктэге болотка ашып
Кояш нурларын кочып уйныйсым.

Тик синен кочак жылыдыр мина
Тылсым кочлэре бардыр ахрысы
Янымда булсан, шундыйлар рэхэт
Бетэдер ботен донья кайгысы.

Синен назыннан башлар эйлэнэ,
Коч аламын мин жирдэ яшэргэ
Фэрештэлэр булсын баш очларында
Ходаем саулык бирсен эшлэргэ.

Бары синен белэн шушы жирдэ
Яшэр , идем мин гомер буена
Сакла син, якла, тик рэнжетэ курмэ
Ал зинхар мине жылы куенына