Чарiвна пора

Борис Мохонько
 Колос силу набирає,
Піднімається стебло,
Світло і тепло вбирає,
Зріє в колосі зерно.

Його вітер коливає,
Ланом хвилею біжить,
Стебло колос нахиляє,
І повітря мерехтить.

Красою літо  зачарує,
Яке уже розпочалось,
Знову червень завирує,
Щоб колосся налилось.

Чарівну пору дарує,
Ласку сонця і тепло.
Воно колос зігріває,
Щоби визріло зерно.